From Cardboard Office to Bears Cave

Cavernous walls created using wood off-cuts collected in dumpsters, sidewalks and wastelands

French Architect Paul Coudamy previously mentioned on the Ponoko Blog by Kristen for his Cardboard Office has now turned his sustainable design eye to a new office space for beartech in Paris.


the ‘bears cave’ is organized in three different spaces for working, leisure and meeting areas. the back space is emphasized by parisian rock and brick walls creating a solid and mineral atmosphere.
a honeycomb cardboard bench creates a low separation between the meeting room and the working spaces.

Amusing also is the fact that they modeled up the recycled timber layout in CAD to communicate the concept. I can imagine the pitch and the clients faces when they suggested adhering scraps of wood to their walls and ceilings. Brave clients and confident designers lead to interesting results

thanks designboom
photos by benjamin boccas

Related posts:

No Responses to “From Cardboard Office to Bears Cave”

Comments are closed.